Diputaci de Girona
 

Els cafès.

El final dels àpats és la sobretaula, més ben coneguda com «el moment del cafè, copa i puro». Per a moltes persones, el final sagrat és el cafè. De fet, també és una forma universal de començar el dia. Un dels millors perfums coneguts per la complexitat aromàtica és el del cafè. Incorporar totes aquestes aromes a la tassa és un dels grans reptes de la indústria cafetera, a fi de proporcionar el màxim gaudi al consumidor, i especialment al crític i exigent món de la gastronomia.
Cada dia afloren mètodes d’extracció nous. Mètodes innovadors d’infusió per obtenir el màxim de propietats organolèptiques del cafè. Exigim crema, aroma, sabor, record. La memòria hi té un paper fonamental. La memòria del cafè acabat de torrar o torrant-se.
Sovint la gent sensible de les zones fredes no productores de cafè es pregunta per què ens arriba cafè verd que cada cafeter torra al seu punt i per què no arriba tot el cafè transformat. Això és perquè el cafè és un producte perible, i un cop torrat comença el procés d’oxidació i de volatilització de tots els seus components aromàtics. «Acabat de torrar» no és pas només un eslògan.

Els cafès amb segell Girona Excel·lent 2018 – 2019

Espresso El Cafetí “Familia Roura”

Cafès Roura, empresa torrefactora nascuda a Sant Feliu de Guíxols el 1958, presenta la seva línia El Cafetí, una barreja de grans d’arabica torrats lentament i per separat. El resultat d’aquest nou cafè, pensat per la tercera generació de la família Roura, és una beguda aromàtica, amb crema color avellana, acidesa fresca, sabor intens i postgust molt persistent.

Categoria: Torrats per a expresso

Societat: Cafès Roura, SA

www.cafesroura.com

El jurat del tast de cafès.

Anna Vicens

Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers

Lluís Coll

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Àlex Carlos

Sommelier d’El Celler de Can Roca, de Girona

Clara Antúnez

Barista i sommelier Assessora de La Gastronòmica

Manel Guirado

Professor i periodista gastronòmic