Diputaci de Girona
 

Les galetes de Camprodon i les de Santa Coloma de Farners.

Tenim un territori de tradicions molt ensucrades, la més excèntrica i sorprenent de les quals és la botifarra dolça: carn amb sucre i ratlladura de llimona. El calendari és ple de pastissos especials, de procedència local i limitats en el temps: bunyols, tortells, rabasses, flaones, coques, panellets… Algunes especialitats locals han esdevingut universals: els taps de Cadaqués, el bisbalenc, la coca de Palau-saverdera, el tortell entorxat i la coca de llardons d’Olot, la tortada de Banyoles o el xuixo de Girona. També alguns xocolaters i gelaters tenen ressò global.

De Santa Coloma o de Camprodon, es troben galetes arreu. Les farnesenques s’elaboren amb ametlles, sucre, ous i farina. Les de Camprodon són més variades i assortides.

 

Aquestes galetes són els nostres petits fours per acompanyar el cafè, per fer suca-mulla amb el vi dolç o la ratafia, però també per trencar el cuc i, sobretot, per fer picades al final dels nostres grans guisats.

Les galetes amb segell permanent Girona Excel·lent

Galeta Organic Teules, de Trias Galetes-Biscuits.

Aquestes saboroses teules d’ametlla ecològica s’elaboren seguint la recepta original i centenària de les clàssiques i tradicionals galetes de Santa Coloma de Farners.

Categoria: Productes permaments

Empresa: Trias Galetes-Biscuits, SA

www.triasbiscuits.com

Els Ametllats de Galetes Birba.

Tastets cruixents de deliciosa galeta d’ametlla elaborada segons una recepta ancestral de 1893. Sense colorants ni conservants ni oli de palma.

Categoria: Productes permaments

Empresa: Galetes Camprodon, SA

www.birba.es