Diputaci de Girona
 

Les galetes de Camprodon i les de Santa Coloma de Farners.

Tenim un territori de tradicions molt ensucrades, la més excèntrica i sorprenent de les quals és la botifarra dolça: carn amb sucre i ratlladura de llimona. El calendari és ple de pastissos especials, de procedència local i limitats en el temps: bunyols, tortells, rabasses, flaones, coques, panellets… Algunes especialitats locals han esdevingut universals: els taps de Cadaqués, el bisbalenc, la coca de Palau-saverdera, el tortell entorxat i la coca de llardons d’Olot, la tortada de Banyoles o el xuixo de Girona. També alguns xocolaters i gelaters tenen ressò global.

De Santa Coloma o de Camprodon, es troben galetes arreu. Les farnesenques s’elaboren amb ametlles, sucre, ous i farina. Les de Camprodon són més variades i assortides.

 

Aquestes galetes són els nostres petits fours per acompanyar el cafè, per fer suca-mulla amb el vi dolç o la ratafia, però també per trencar el cuc i, sobretot, per fer picades al final dels nostres grans guisats.

Les galetes amb segell permanent Girona Excel·lent

Galeta Organic Teules, de Trias Galetes-Biscuits.

Aquestes saboroses teules d’ametlla ecològica s’elaboren seguint la recepta original i centenària de les clàssiques i tradicionals galetes de Santa Coloma de Farners.

Categoria: Productes permaments

Empresa: Trias Galetes-Biscuits, SA

www.triasbiscuits.com

Els Ametllats de Galetes Birba.

L’entranyable caixa metàl·lica, que conté un assortiment de galetes, és un dolç record de Camprodon. La reina, cruixent, sense gluten ni lactosa, està coronada per una ametlla.

Categoria: Productes permaments

Empresa: Galetes Camprodon, SA

www.birba.es