El tastador, la figura cabdal del projecte.

Els tastadors són les persones encarregades d’avaluar, mitjançant els tasts a cegues, els productes escollits per lluir el segell Girona Excel·lent. El coneixement i l’experiència d’aquestes persones determinen la qualitat i el nivell dels productes.

Un ventall ampli i variat de persones relacionades amb el món agropecuari, la gastronomia i la restauració van ser convocades per participar en els dotze tasts de la tercera edició de Girona Excel·lent, que van tenir lloc entre el 14 de maig i el 8 de juny. En la dotzena de tasts hi van participar cinc especialistes relacionats amb cada àmbit, amb representants de la ciència, l’enginyeria, la recerca, el periodisme gastronòmic, la docència, la restauració, el món del vi, la cuina o el comerç especialitzat. Cal precisar que l’elevada concurrència del sector vinícola va obligar a mobilitzar dos equips de tast.

Els tasts es van fer a cegues, i es van valorar paràmetres gastronòmics; és a dir, les qualitats organolèptiques: aspecte, aroma, sabor i harmonia. En el cas dels productes singulars, es van fer puntuacions numèriques i va haver-hi deliberacions.

El jurat del tast d’aigües.

Anna Vicens

Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers

Lluís Coll

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Àlex Carlos

Sommelier d’El Celler de Can Roca, de Girona

Clara Antúnez

Barista i sommelier Assessora de La Gastronòmica

Manel Guirado

Professor i periodista gastronòmic

El jurat del tast d’anxoves.

Ma. Àngels Jacas

Cuinera del restaurant Merylou, de l’Escala

Paula Molés

Periodista especialitzada en gastronomia de Catalunya Ràdio

Encarni Fernández

Cuinera del restaurant El Celler de la Planassa, de Palamós

Yunju Choi

Cuinera del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

Joan Carles Sánchez

Cuiner del restaurant Es Portal, de Pals

El jurat del tast d’arròs.

Ma. Àngels Jacas

Cuinera del restaurant Merylou, de l’Escala

Paula Molés

Periodista especialitzada en gastronomia de Catalunya Ràdio

Encarni Fernández

Cuinera del restaurant El Celler de la Planassa, de Palamós

Yunju Choi

Cuinera del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

Joan Carles Sánchez

Cuiner del restaurant Es Portal, de Pals

El jurat del

tast de begudes locals.

Bernat Guixer

Membre de l’equip de recerca d’El Celler de Can Roca, de Girona

Xavi Amat

Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

Enric Pardo

Especialista cerveser del Club Cerveser Can Navarra, de Bordils

Alfons Bonet

Sommelier de cervesa del restaurant d’El Celler de Can Roca, de Girona

Àngel Garcia Petit

Sommelier, escriptor gastronòmic i farmacèutic

El jurat del tast de cafès.

Anna Vicens

Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers

Lluís Coll

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Àlex Carlos

Sommelier d’El Celler de Can Roca, de Girona

Clara Antúnez

Barista i sommelier Assessora de La Gastronòmica

Manel Guirado

Professor i periodista gastronòmic

El jurat del

tast de conserves.

Fina Puigdevall

Cuinera del restaurant Les Cols, d’Olot

Jaume Fàbrega

Escriptor i historiador gastronòmic

Salvador Jordà

Cuiner i propietari del restaurant Empòrium, de Castelló d’Empúries

Manel Romero

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Tati Quera

Propietària de la botiga Petit Paradís, de Girona

El jurat del tast d’embotits.

Cinto Arnau

Tècnic de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries)

Magda Perramon

Gremi de Carnissers i Xarcuters. Propietària de Ca la Magda, de Ripoll

Xavier Baig

Propietari de la botiga La Noucentista, de Girona

Miquel Iglésias

Cap de sala del restaurant Els Ossos, de Batet

Pere Planagumà

Cuiner del restaurant Rom, de Roses

El jurat del

tast de foie-gras.

André Bonnaure

Cuiner expert en foie-gras i ànec

Pere Arpa

Cuiner del restaurant Ca l’Arpa, de Banyoles

Sílvia Soto

Divulgadora gastronòmica al blog cuinetes.bloks.cat

 

Isaac Gelabert

Promotor gastronòmic i director de la fira Lactium

Isabel Juncà

Cuinera de Ca l’Enric, de la Vall de Bianya

El jurat del

tast de galetes.

Jordi Roca

Cuiner de postres del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

Ruth Reverter

Pastissera de la pastisseria Reverter, de Girona

Miquel B. Costabella

Professor i antic pastisser de la pastisseria Costabella, de Salt

Carme Picas

Professora i cuinera del restaurant/càtering El Ginjoler, de Girona

Manel Guirado

Professor i periodista gastronòmic

El jurat del

tast de làctics.

Laia Pont

Enginyera tècnica agrícola Especialista en indústries alimentàries i formatges

Toni Gerez

Sommelier del restaurant Castell de Peralada

Artur Sagués

Cap de sala del restaurant Cap i Pota, de Figueres

Carme Gasull

Periodista, escriptora i comunicadora gastronòmica

Marta Garrón

Investigadora de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries)

El jurat del

tast d’olis.

Lluís Guerrero

Tècnic investigador de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)

Natàlia Roig

Sommelier i professora del CETT (Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia) de Barcelona

Joan Morillo

Sommelier i cap de sala del restaurant Divinum, de Girona

Josep Sucarrats

Periodista i director de la revista gastronòmica Cuina

Marc Orozco

Periodista gastronòmic. Programa Deixa’m tastar, de la Cadena Ser

El jurat del

tast de vins.

Josep Roca

Sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

Anna Vicens

Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers

Ignasi Martín

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Josep Lluís Vilarasau

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Àlex Peiró

Sommelier del restaurant Casamar, de Llafranc

Lluís Coll

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Glòria Ensesa

Sommelier del Giroví, concurs de vins i caves de Catalunya

Audrey Doré

Sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

Antonio Gata

Sommelier del restaurant Miramar, de Llançà

Natàlia Roig

Sommelier i professora del CETT (Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia) de Barcelona

Les imatges dels tastos 2018 – 2019