Se convocó a un total de cuarenta y tres catadores, en representación de un abanico amplio y variado de profesionales, para participar en las siete jornadas de catas de la quinta edición de Girona Excel·lent, que tuvieron lugar entre el 22 de mayo y el 19 de junio del 2023.
A cada una de las catas se invitó a seis especialistas de prestigio relacionados con los productos a evaluar, procedentes de varios ámbitos profesionales, como por ejemplo la ciencia, la ingeniería, la investigación, el periodismo gastronómico, la docencia, la restauración, el mundo del vino, la cocina o el comercio de alimentos selectos.
Las catas se hicieron a ciegas, y los catadores valoraron parámetros gastronómicos; es decir, las calidades organolépticas: aspecto, aroma, sabor y armonía. En el caso de los productos singulares, las puntuaciones fueron numéricas y se sometieron a deliberaciones.
Los catadores disponían en todas las mesas de manzanas de la IGP Poma de Girona, puesto que esta fruta es ideal entre cata y cata, porque limpia, refresca y regenera el paladar sin dejar residuos aromáticos.
Sommelier, especialista en aigües
Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers i cap de sommeliers de les botigues Wine Palace
Mestre cerveser de la cooperativa Can Navarra. President de l’Associació El Tirador
Jutge del Programa de Certificació de Jutge de Cervesa (BJCP)
Jutgessa del BJCP, cervesera, directora comercial a Cervesa del Montseny i vicepresidenta del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN)
Bàrman professional, propietària de la cocteleria Nykteri’s Cocktail Bar i formadora a l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB)
Xef propietari del restaurant Sol Blanc, de Pals
Tècnic de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)
Doctora en tecnologia alimentària, experta en anàlisi sensorial de l’IRTA i vicepresidenta de l’Associació Espanyola de Professionals de l’Anàlisi Sensorial (AEPAS)
Periodista i gastrònoma del blog Gastronomistas
Periodista i comunicadora especialitzada en gastronomia. Col·labora en el programa Un restaurant caníbal a Berlín, de Catalunya Ràdio
Sommelier d’Esperit Roca, d’El Celler de Can Roca
Propietari de de la botiga especialitzada en formatges i productes gurmet La Noucentista, de Girona
Xef experta en botànica i biodinàmica. Creadora d’experiències enogastronòmiques amb producte natural
Llicenciada en farmàcia i màster en biologia. Consultora a Fitomon
Cuinera i xef d’El Ginjoler i professora de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona
Impulsor de Ratafies.cat, el principal catàleg web de ratafies
Sommelier, especialista en aigües
Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers i cap de sommeliers de les botigues Wine Palace
Mestre cerveser del Club Cerveser Can Navarra. President de l’Associació El Tirador
Jutge del Programa de Certificació de Jutge de Cervesa (BJCP)
Jutgessa del BJCP, cervesera, directora comercial a Cervesa del Montseny i vicepresidenta del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN)
Bàrman professional, propietària de la cocteleria Nykteri’s Cocktail Bar i formadora a l’ESHOB
Sommelier d’Esperit Roca, d’El Celler de Can Roca
Propietari de de la botiga especialitzada en formatges i productes gurmet La Noucentista, de Girona
Xef experta en botànica i biodinàmica. Creadora d’experiències enogastronòmiques amb producte natural
Llicenciada en farmàcia i màster en biologia. Consultora a Fitomon
Cuinera i xef d’El Ginjoler i professora de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona
Impulsor de Ratafies.cat, el principal catàleg web de ratafies
Cuiner i propietari del restaurant Els Pescadors, de Llançà
Cuinera i propietària del restaurant Can Jeroni, de Figueres
Xef experta en botànica i biodinàmica. Creadora d’experiències enogastronòmiques amb producte natural
Cuinera del restaurant Les Cols, d’Olot
Directora de la revista Cuina
Xef del restaurant Aliança, d’Anglès
Llicenciat en química, doctor en veterinària i especialista en productes carnis
Biòleg i expert en xarcuteria i indústria càrnia
Llicenciat en veterinària. Director de l’Escola de la Carn, de Barcelona
Doctora en tecnologia alimentària, experta en anàlisi sensorial a l’IRTA i vicepresidenta de l’AEPAS
Presidenta del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines
Mestra artesana xarcutera i carnissera, de la Garriga
Xef propietari del restaurant Sol Blanc, de Pals
Tècnic de l’IRTA
Doctora en tecnologia alimentària, experta en anàlisi sensorial a l’IRTA i vicepresidenta de l’AEPAS
Periodista i gastrònoma del blog Gastronomistas
Periodista i comunicadora especialitzada en gastronomia. Col·labora en el programa Un restaurant caníbal a Berlín, de Catalunya Ràdio
Llicenciat en química, doctor en veterinària i especialista en productes carnis
Biòleg i expert en xarcuteria i indústria càrnia
Llicenciat en veterinària. Director de l’Escola de la Carn, de Barcelona
Doctora en tecnologia alimentària, experta en anàlisi sensorial a l’IRTA i vicepresidenta de l’AEPAS
Presidenta del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines
Mestra artesana xarcutera i carnissera, de la Garriga
Xef propietari del restaurant Sol Blanc, de Pals
Tècnic de l’IRTA
Doctora en tecnologia alimentària, experta en anàlisi sensorial a l’IRTA i vicepresidenta de l’AEPAS
Periodista i gastrònoma del blog Gastronomistas
Periodista i comunicadora especialitzada en gastronomia. Col·labora en el programa Un restaurant caníbal a Berlín, de Catalunya Ràdio
Membre de l’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans (ACREFA), enginyera tècnica i escriptora
Especialista i afinadora de formatges de Vila Viniteca
Periodista i gastrònoma del blog Gastronomistas
Propietari i cap de sala del restaurant Divinum
Tècnica d’innovació i especialista en productes lactis i formatges a l’IRTA
Enginyera agrònoma
Membre de l’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans (ACREFA), enginyera tècnica i escriptora
Especialista i afinadora de formatges de Vila Viniteca
Periodista i gastrònoma del blog Gastronomistas
Propietari i cap de sala del restaurant Divinum
Tècnica d’innovació i especialista en productes lactis i formatges a l’IRTA
Enginyera agrònoma
Xef propietari del restaurant Sol Blanc, de Pals
Tècnic de l’IRTA
Doctora en tecnologia alimentària, experta en anàlisi sensorial a l’IRTA i vicepresidenta de l’AEPAS
Periodista i gastrònoma del blog Gastronomistas
Periodista i comunicadora especialitzada en gastronomia. Col·labora en el programa Un restaurant caníbal a Berlín, de Catalunya Ràdio
Sommelier d’Esperit Roca, d’El Celler de Can Roca
Propietari de de la botiga especialitzada en formatges i productes gurmet La Noucentista, de Girona
Xef experta en botànica i biodinàmica. Creadora d’experiències enogastronòmiques amb producte natural
Llicenciada en farmàcia i màster en biologia. Consultora a Fitomon
Cuinera i xef d’El Ginjoler i professora de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona
Impulsor de Ratafies.cat, el principal catàleg web de ratafies
Sommelier del Celler de Can Roca, de Girona
Sommelier del Celler de Can Roca, de Girona
Sommelier i campió d’Espanya de sommeliers 2022
Diplomat en turisme per la UdG i sommelier professional per l’ESHOB. Propietari del bar de vins Uain, de l’Escala
Sommelier del restaurant Les Cols, d’Olot
Nutricionista i sommelier de La Gastronòmica, empresa d’experiències emocionants
Sommelier del restaurant Miramar, de Llançà
Sommelier, copropietària i directora del restaurant Divinum, de Girona
Editora i periodista cultural i vinícola
Sommelier i periodista vinícola