Se convocó a un total de cuarenta y tres catadores, en representación de un abanico amplio y variado de profesionales, para participar en las siete jornadas de catas de la quinta edición de Girona Excel·lent, que tuvieron lugar entre el 22 de mayo y el 19 de junio del 2023.
A cada una de las catas se invitó a seis especialistas de prestigio relacionados con los productos a evaluar, procedentes de varios ámbitos profesionales, como por ejemplo la ciencia, la ingeniería, la investigación, el periodismo gastronómico, la docencia, la restauración, el mundo del vino, la cocina o el comercio de alimentos selectos.
Las catas se hicieron a ciegas, y los catadores valoraron parámetros gastronómicos; es decir, las calidades organolépticas: aspecto, aroma, sabor y armonía. En el caso de los productos singulares, las puntuaciones fueron numéricas y se sometieron a deliberaciones.
Los catadores disponían en todas las mesas de manzanas de la IGP Poma de Girona, puesto que esta fruta es ideal entre cata y cata, porque limpia, refresca y regenera el paladar sin dejar residuos aromáticos.

Sommelier, especialista en aigües

Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers i cap de sommeliers de les botigues Wine Palace

Mestre cerveser de la cooperativa Can Navarra. President de l’Associació El Tirador

Jutge del Programa de Certificació de Jutge de Cervesa (BJCP)

Jutgessa del BJCP, cervesera, directora comercial a Cervesa del Montseny i vicepresidenta del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN)

Bàrman professional, propietària de la cocteleria Nykteri’s Cocktail Bar i formadora a l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB)

Xef propietari del restaurant Sol Blanc, de Pals

Tècnic de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

Doctora en tecnologia alimentària, experta en anàlisi sensorial de l’IRTA i vicepresidenta de l’Associació Espanyola de Professionals de l’Anàlisi Sensorial (AEPAS)

Periodista i gastrònoma del blog Gastronomistas

Periodista i comunicadora especialitzada en gastronomia. Col·labora en el programa Un restaurant caníbal a Berlín, de Catalunya Ràdio

Sommelier d’Esperit Roca, d’El Celler de Can Roca

Propietari de de la botiga especialitzada en formatges i productes gurmet La Noucentista, de Girona

Xef experta en botànica i biodinàmica. Creadora d’experiències enogastronòmiques amb producte natural

Llicenciada en farmàcia i màster en biologia. Consultora a Fitomon

Cuinera i xef d’El Ginjoler i professora de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona

Impulsor de Ratafies.cat, el principal catàleg web de ratafies

Sommelier, especialista en aigües

Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers i cap de sommeliers de les botigues Wine Palace

Mestre cerveser del Club Cerveser Can Navarra. President de l’Associació El Tirador

Jutge del Programa de Certificació de Jutge de Cervesa (BJCP)

Jutgessa del BJCP, cervesera, directora comercial a Cervesa del Montseny i vicepresidenta del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN)

Bàrman professional, propietària de la cocteleria Nykteri’s Cocktail Bar i formadora a l’ESHOB

Sommelier d’Esperit Roca, d’El Celler de Can Roca

Propietari de de la botiga especialitzada en formatges i productes gurmet La Noucentista, de Girona

Xef experta en botànica i biodinàmica. Creadora d’experiències enogastronòmiques amb producte natural

Llicenciada en farmàcia i màster en biologia. Consultora a Fitomon

Cuinera i xef d’El Ginjoler i professora de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona

Impulsor de Ratafies.cat, el principal catàleg web de ratafies

Cuiner i propietari del restaurant Els Pescadors, de Llançà

Cuinera i propietària del restaurant Can Jeroni, de Figueres

Xef experta en botànica i biodinàmica. Creadora d’experiències enogastronòmiques amb producte natural

Cuinera del restaurant Les Cols, d’Olot

Directora de la revista Cuina

Xef del restaurant Aliança, d’Anglès

Llicenciat en química, doctor en veterinària i especialista en productes carnis

Biòleg i expert en xarcuteria i indústria càrnia

Llicenciat en veterinària. Director de l’Escola de la Carn, de Barcelona

Doctora en tecnologia alimentària, experta en anàlisi sensorial a l’IRTA i vicepresidenta de l’AEPAS

Presidenta del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines

Mestra artesana xarcutera i carnissera, de la Garriga

Xef propietari del restaurant Sol Blanc, de Pals

Tècnic de l’IRTA

Doctora en tecnologia alimentària, experta en anàlisi sensorial a l’IRTA i vicepresidenta de l’AEPAS

Periodista i gastrònoma del blog Gastronomistas

Periodista i comunicadora especialitzada en gastronomia. Col·labora en el programa Un restaurant caníbal a Berlín, de Catalunya Ràdio

Llicenciat en química, doctor en veterinària i especialista en productes carnis

Biòleg i expert en xarcuteria i indústria càrnia

Llicenciat en veterinària. Director de l’Escola de la Carn, de Barcelona

Doctora en tecnologia alimentària, experta en anàlisi sensorial a l’IRTA i vicepresidenta de l’AEPAS

Presidenta del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines

Mestra artesana xarcutera i carnissera, de la Garriga

Xef propietari del restaurant Sol Blanc, de Pals

Tècnic de l’IRTA

Doctora en tecnologia alimentària, experta en anàlisi sensorial a l’IRTA i vicepresidenta de l’AEPAS

Periodista i gastrònoma del blog Gastronomistas

Periodista i comunicadora especialitzada en gastronomia. Col·labora en el programa Un restaurant caníbal a Berlín, de Catalunya Ràdio

Membre de l’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans (ACREFA), enginyera tècnica i escriptora

Especialista i afinadora de formatges de Vila Viniteca

Periodista i gastrònoma del blog Gastronomistas

Propietari i cap de sala del restaurant Divinum

Tècnica d’innovació i especialista en productes lactis i formatges a l’IRTA

Enginyera agrònoma

Membre de l’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans (ACREFA), enginyera tècnica i escriptora

Especialista i afinadora de formatges de Vila Viniteca

Periodista i gastrònoma del blog Gastronomistas

Propietari i cap de sala del restaurant Divinum

Tècnica d’innovació i especialista en productes lactis i formatges a l’IRTA

Enginyera agrònoma

Xef propietari del restaurant Sol Blanc, de Pals

Tècnic de l’IRTA

Doctora en tecnologia alimentària, experta en anàlisi sensorial a l’IRTA i vicepresidenta de l’AEPAS

Periodista i gastrònoma del blog Gastronomistas

Periodista i comunicadora especialitzada en gastronomia. Col·labora en el programa Un restaurant caníbal a Berlín, de Catalunya Ràdio

Sommelier d’Esperit Roca, d’El Celler de Can Roca

Propietari de de la botiga especialitzada en formatges i productes gurmet La Noucentista, de Girona

Xef experta en botànica i biodinàmica. Creadora d’experiències enogastronòmiques amb producte natural

Llicenciada en farmàcia i màster en biologia. Consultora a Fitomon

Cuinera i xef d’El Ginjoler i professora de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona

Impulsor de Ratafies.cat, el principal catàleg web de ratafies

Sommelier del Celler de Can Roca, de Girona

Sommelier del Celler de Can Roca, de Girona

Sommelier i campió d’Espanya de sommeliers 2022

Diplomat en turisme per la UdG i sommelier professional per l’ESHOB. Propietari del bar de vins Uain, de l’Escala

Sommelier del restaurant Les Cols, d’Olot

Nutricionista i sommelier de La Gastronòmica, empresa d’experiències emocionants

Sommelier del restaurant Miramar, de Llançà

Sommelier, copropietària i directora del restaurant Divinum, de Girona

Editora i periodista cultural i vinícola

Sommelier i periodista vinícola