Un ventall ampli i variat de persones relacionades amb el món agropecuari, la gastronomia i la restauració van ser convocades per participar en els dotze tasts de la tercera edició de Girona Excel·lent, que van tenir lloc entre el 14 de maig i el 8 de juny. En la dotzena de tasts hi van participar cinc especialistes relacionats amb cada àmbit, amb representants de la ciència, l’enginyeria, la recerca, el periodisme gastronòmic, la docència, la restauració, el món del vi, la cuina o el comerç especialitzat. Cal precisar que l’elevada concurrència del sector vinícola va obligar a mobilitzar dos equips de tast.
Els tasts es van fer a cegues, i es van valorar paràmetres gastronòmics; és a dir, les qualitats organolèptiques: aspecte, aroma, sabor i harmonia. En el cas dels productes singulars, es van fer puntuacions numèriques i va haver-hi deliberacions.

Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Sommelier d’El Celler de Can Roca, de Girona

Nutricionista i sommelier directora d’experiències de La Gastronòmica

Professor i periodista gastronòmic

Cuinera del restaurant Merylou, de l’Escala

Periodista especialitzada en gastronomia de Catalunya Ràdio

Cuinera del restaurant El Celler de la Planassa, de Palamós

Cuinera del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

Cuiner del restaurant Es Portal, de Pals

Cuinera del restaurant Merylou, de l’Escala

Periodista especialitzada en gastronomia de Catalunya Ràdio

Cuinera del restaurant El Celler de la Planassa, de Palamós

Cuinera del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

Cuiner del restaurant Es Portal, de Pals

Membre de l’equip de recerca d’El Celler de Can Roca, de Girona

Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

Especialista cerveser del Club Cerveser Can Navarra, de Bordils

Sommelier de cervesa del restaurant d’El Celler de Can Roca, de Girona

Sommelier, escriptor gastronòmic i farmacèutic

Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Sommelier d’El Celler de Can Roca, de Girona

Nutricionista i sommelier directora d’experiències de La Gastronòmica

Professor i periodista gastronòmic

Cuinera del restaurant Les Cols, d’Olot

Escriptor i historiador gastronòmic

Cuiner i propietari del restaurant Empòrium, de Castelló d’Empúries

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Propietària de la botiga Petit Paradís, de Girona

Tècnic de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries)

Gremi de Carnissers i Xarcuters. Propietària de Ca la Magda, de Ripoll

Propietari de la botiga La Noucentista, de Girona

Cap de sala del restaurant Els Ossos, de Batet

Cuiner del restaurant Rom, de Roses

Cuiner expert en foie-gras i ànec

Cuiner del restaurant Ca l’Arpa, de Banyoles

Promotor gastronòmic i director de la fira Lactium

Cuinera de Ca l’Enric, de la Vall de Bianya

Cuiner de postres del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

Pastissera de la pastisseria Reverter, de Girona

Professor i antic pastisser de la pastisseria Costabella, de Salt

Professora i cuinera del restaurant/càtering El Ginjoler, de Girona

Professor i periodista gastronòmic

Enginyera tècnica agrícola Especialista en indústries alimentàries i formatges

Sommelier del restaurant Castell de Peralada

Cap de sala del restaurant Cap i Pota, de Figueres

Periodista, escriptora i comunicadora gastronòmica

Investigadora de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries)

Tècnic investigador de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)

Sommelier i professora del CETT (Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia) de Barcelona

Sommelier i cap de sala del restaurant Divinum, de Girona

Periodista i director de la revista gastronòmica Cuina

Periodista gastronòmic. Programa Deixa’m tastar, de la Cadena Ser

Sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Sommelier del restaurant Casamar, de Llafranc

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Sommelier del Giroví, concurs de vins i caves de Catalunya

Sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

Sommelier del restaurant Miramar, de Llançà

Sommelier i professora del CETT (Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia) de Barcelona