6a edició del concurs per a l’obtenció de la marca Girona Excel·lent – segell de qualitat agroalimentària (2025-2026)

Girona Excel·lent és el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona creat per tal d’impulsar, fomentar i difondre els productes agroalimentaris gironins de la més alta qualitat.
Perquè un producte pugui concórrer a la convocatòria d’aquest concurs és condició indispensable que s’elabori al cent per cent a les comarques gironines i que l’empresa que l’elabora estigui establerta a la demarcació de Girona. La selecció dels productes es fa mitjançant tasts a cegues formats pels millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics.
Les categories i les subcategories corresponents del Girona Excel·lent – segell de qualitat agroalimentària de la 6a edició són:
aigües minerals, arrossos, begudes locals, cafès i herbes remeieres, conserves sofregits, brous i salses, 4a i 5a gamma, semiconserves, embotits, fruits secs, foie-gras, galetes, gelats i sorbets, làctics, oli d’oliva i vinagres, mel i vins i vins generosos.

Com participar-hi

Cada peticionari pot formular una sol·licitud amb tots els productes que presenti (màxim 1 producte per subcategoria), mitjançant els models normalitzats disponible al web de la Diputació de Girona.

Presentació de la documentació

Lliurament de les mostres

La comissió qualificadora o jurat determinarà el lloc, el dia i l’hora en què s’ha d’entregar la mostra, i ho comunicarà a tots els participants per mitjà d’un correu electrònic a l’adreça indicada en la sol·licitud. Així mateix, podrà demanar en qualsevol moment als candidats la documentació i les dades complementàries que consideri necessàries.

 

En algunes categories se sol·licitarà la presència d’un representant de l’empresa.