Un ventall ampli i variat de persones relacionades amb el món agropecuari, la gastronomia i la restauració van ser convocades per participar en els dotze tasts de la tercera edició de Girona Excel·lent, que van tenir lloc entre el 14 de maig i el 8 de juny. En la dotzena de tasts hi van participar cinc especialistes relacionats amb cada àmbit, amb representants de la ciència, l’enginyeria, la recerca, el periodisme gastronòmic, la docència, la restauració, el món del vi, la cuina o el comerç especialitzat. Cal precisar que l’elevada concurrència del sector vinícola va obligar a mobilitzar dos equips de tast.
Els tasts es van fer a cegues, i es van valorar paràmetres gastronòmics; és a dir, les qualitats organolèptiques: aspecte, aroma, sabor i harmonia. En el cas dels productes singulars, es van fer puntuacions numèriques i va haver-hi deliberacions.
Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers
Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona
Sommelier d’El Celler de Can Roca, de Girona
Nutricionista i sommelier directora d’experiències de La Gastronòmica
Professor i periodista gastronòmic
Cuinera del restaurant Merylou, de l’Escala
Periodista especialitzada en gastronomia de Catalunya Ràdio
Cuinera del restaurant El Celler de la Planassa, de Palamós
Cuinera del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona
Cuiner del restaurant Es Portal, de Pals
Cuinera del restaurant Merylou, de l’Escala
Periodista especialitzada en gastronomia de Catalunya Ràdio
Cuinera del restaurant El Celler de la Planassa, de Palamós
Cuinera del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona
Cuiner del restaurant Es Portal, de Pals
Membre de l’equip de recerca d’El Celler de Can Roca, de Girona
Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners
Especialista cerveser del Club Cerveser Can Navarra, de Bordils
Sommelier de cervesa del restaurant d’El Celler de Can Roca, de Girona
Sommelier, escriptor gastronòmic i farmacèutic
Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers
Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona
Sommelier d’El Celler de Can Roca, de Girona
Nutricionista i sommelier directora d’experiències de La Gastronòmica
Professor i periodista gastronòmic
Cuinera del restaurant Les Cols, d’Olot
Escriptor i historiador gastronòmic
Cuiner i propietari del restaurant Empòrium, de Castelló d’Empúries
Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona
Propietària de la botiga Petit Paradís, de Girona
Tècnic de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries)
Gremi de Carnissers i Xarcuters. Propietària de Ca la Magda, de Ripoll
Propietari de la botiga La Noucentista, de Girona
Cap de sala del restaurant Els Ossos, de Batet
Cuiner del restaurant Rom, de Roses
Cuiner expert en foie-gras i ànec
Cuiner del restaurant Ca l’Arpa, de Banyoles
Promotor gastronòmic i director de la fira Lactium
Cuinera de Ca l’Enric, de la Vall de Bianya
Cuiner de postres del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona
Pastissera de la pastisseria Reverter, de Girona
Professor i antic pastisser de la pastisseria Costabella, de Salt
Professora i cuinera del restaurant/càtering El Ginjoler, de Girona
Professor i periodista gastronòmic
Enginyera tècnica agrícola Especialista en indústries alimentàries i formatges
Sommelier del restaurant Castell de Peralada
Cap de sala del restaurant Cap i Pota, de Figueres
Periodista, escriptora i comunicadora gastronòmica
Investigadora de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries)
Tècnic investigador de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)
Sommelier i professora del CETT (Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia) de Barcelona
Sommelier i cap de sala del restaurant Divinum, de Girona
Periodista i director de la revista gastronòmica Cuina
Periodista gastronòmic. Programa Deixa’m tastar, de la Cadena Ser
Sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona
Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers
Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona
Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona
Sommelier del restaurant Casamar, de Llafranc
Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona
Sommelier del Giroví, concurs de vins i caves de Catalunya
Sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona
Sommelier del restaurant Miramar, de Llançà
Sommelier i professora del CETT (Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia) de Barcelona