El tastador, la figura cabdal del projecte.

Els tastadors són les persones encarregades d’avaluar, mitjançant els tasts a cegues, els productes escollits per lluir el segell Girona Excel·lent. El coneixement i l’experiència d’aquestes persones determinen la qualitat i el nivell dels productes.

Cada tast està format per un jurat de cinc membres especialistes de cada àmbit i de diferents sectors: cuiners i sommeliers reconeguts en l’àmbit de l’hostaleria de les comarques gironines, tècnics gastronòmics reconeguts en cada sector de producte i professors i experts d’escoles d’hostaleria o instituts de recerca de les comarques gironines.

 

El tast a cegues és el mètode que s’utilitza per avaluar i escollir els productes de manera objectiva, mitjançant els sentits: aspecte, aroma i gust. Tots els productes es presenten al tastador desproveïts d’elements gràfics o visuals que puguin influir en l’elecció i valoració final.

El jurat del

tast d’anxoves.

Jordi Jacas

Cuiner del restaurant El Molí de l’Escala, de l’Escala

Joan Benítez

Professor i productor amateur d’anxoves

Lluís Fernàndez

Cuiner del restaurant Els Pescadors, de Llançà

Lluís Bofill

Periodista gastronòmic

Raül Quadres

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

El jurat del

tast d’arròs.

Pep Nogué

Cuiner i assessor gastronòmic

Joan Bogonyà

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Abraham Simon

Gastrònom i escriptor de cuina

Marola Marí

Cuinera del restaurant L’Alqueria, de Girona

Raül Quadres

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

El jurat del

tast de begudes locals.

Xavier Amat

Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

Gonzalo Herrero

Director de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Joan Carbó

Enginyer agrònom i destil·lador d’El Celler de Can Roca, de Girona

Evarist March

Assessor gastrobotànic i director de Naturalwalks

Toni Lavado

Cerveseria El Primer Glop De Cervesa, de Girona

El jurat del

tast de conserves.

Jordi Roca

Pastisser del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

Evarist March

Assessor gastrobotànic i director de Naturalwalks

Abraham Balaguer

Pastisser del restaurant El Celler de Can Roca

Demian Allshop

Xocolater i confiter del restaurant El Celler de Can Roca

Salvador Garcia-Arbós

Periodista i crític gastronòmic

El jurat del

tast de foie-gras.

Manel Romero

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Salvador Garcia-Arbós

Periodista i crític gastronòmic

André Bonnaure

Cuiner especialista en foie-gras i autor del llibre Foie-gras

Xavier Franco

Cuiner del restaurant Les Magnòlies, d’Arbúcies

Joan Roca

Cuiner del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

El jurat del

tast de làctics.

Raül Quadres

Professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

Florenci Bayés

Tècnic del curs de làctics de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)

Xavier Baig

Propietari de la botiga de formatges La Noucentista, de Girona

Toni Gerez

Sommelier i afinador de formatges del restaurant Castell de Peralada, de Peralada

Artur Sagués

Sommelier i afinador de formatges del restaurant Cap i Pota, de Figueres

El jurat del

tast d’olis.

Josep Sucarrats

Director de la revista Cuina

Pere Planagumà

Cuiner del restaurant ROM, de Roses

Lluís Guerrero

Tècnic investigador de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)

Salvador Garcia-Arbós

Periodista i crític gastronòmic

Pep Nogué

Cuiner i assessor gastronòmic

El jurat del

tast de vins.

Gerard Marin

Sommelier de la botiga Wine Palace de Girona

Josep Roca

Sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona

Eduard Solà

Sommelier de Vins i Licors Grau, de Palafrugell

Agustí Ensesa

Analista vitivinícola, mestre cellerer i sommelier

Anna Vicens

Sommelier i presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers

Les imatges dels tastos 2016 – 2017