INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 4 rovells d’ou
- 4 ous sencers
- 4 clares d’ou
- 265 g de sucre
- 265 g de farina fluixa de Girona
- La pell d’una llimona (ratllada)
- Un polsim de sal
- Sucre llustre (per ensucrar)
PREPARACIÓ
- Munteu els rovells i els ous sencers amb 220 g del sucre.
- Tamiseu la farina i barregeu-hi la pell de la llimona ratllada.
- Munteu les clares amb el sucre restant i un polsim de sal.
- Barregeu els rovells i els ous sencers muntats amb la farina, i seguidament afegiu-hi les clares muntades a punt de neu (vigileu que no us quedin gaire dures).
- Ompliu amb aquesta pasta una mànega de pastisseria que tingui una obertura o cornet d’un centímetre i mig, i aneu formant els melindros sobre un paper sulfurat.
- Finalment, ensucreu els melindros amb sucre de llustre. Perquè us quedin ensucrats de manera uniforme, agafeu el paper sulfurat sobre el qual els heu format i tombeu-lo damunt d’una safata on abans hàgiu posat el sucre.
- Coeu els melindros 7 o 8 minuts amb el forn a 190 ºC.
- Cal que estigueu molt atents a la cocció. És molt important que no obriu la porta del forn durant els primers 5 minuts, perquè és quan la pasta del melindro creix, i si l’obriu, baixarien.
- Quan siguin cuits, traieu-los del forn i deixeulos refredar.
Utilitzem galetes o cookies al nostre lloc web per donar-vos l’experiència més rellevant a partir de les vostres preferències i de la repetició de visites. En fer clic a Acceptar, consentiu en l’ús de totes les galetes.
Administra el consentiment