Fideus amb bacallà

INGREDIENTS (per a 4 persones)

  • 400 g de fideus del número 2
  • 500 g de llom de bacallà dessalat
  • 400 g de sofregit de gamba de Palamós i cranc
  • 1 l de brou de peix
  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra de l’Empordà
  • 3 alls
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Poseu una cassola al foc amb la meitat de l’oli i enrossiu-hi els fideus.
  2. Afegiu-hi el sofregit i el brou bullent i deixeu-ho coure 5 minuts.
  3. Mentrestant, feu un allioli negat aixafant al morter els alls amb un polsim de sal i afeginthi després l’altra meitat de l’oli.
  4. Tot seguit, afegiu l’allioli negat, el bacallà i un polsim de sal a la cassola. Deixeu-ho acabar de coure 5 minuts més, com a màxim. Els fideus han de quedar secs.