400 g de bolets de primavera (cama-secs i moixernons)
200 g de costella de porc
200 g de conill
200 g de cap de llom curat
200 g de botifarra blanca
4 grans d’all per al sofregit
2 grans d’all per a l’allioli negat
2 cebes
4 tomates
Oli d’oliva verge extra
1 dl de vi ranci
1,5 l d’aigua
Sal
Pebre negre
PREPARACIÓ
Talleu la costella de porc i el conill en talls petits i salpebreu-los. En una cassola de terrissa, enrossiu-hi els talls de conill i de costella de porc.
Quan estiguin ben daurats, traieu la carn i poseu-hi el cap de llom i la botifarra blanca tallada a daus. Deixeu-ho enrossir un minut i retireu-ho. A la mateixa cassola, feu-hi un sofregit amb els alls picolats, la ceba trinxada i, quan aquesta estigui ben cuita, la tomata ratllada. Deixeu-ho coure fins que quedi ben concentrat.
Torneu a posar-hi la costella i el conill, incorporeu-hi el vi i deixeu-ho reduir. Tireu-hi l’aigua i deixeu-ho coure fins que la carn s’entendreixi. Quan la carn estigui ben tova, poseu-hi els macarrons i deixeu-ho coure uns 12-15 minuts.
Mentrestant, netegeu els bolets i passeu-los per sota un petit raig d’aigua. Salteu-los lleugerament i poseu-los a la cassola juntament amb el cap de llom i la botifarra. Deixeu-ho coure uns minuts més.
Un parell de minuts abans que s’acabi de coure, tireu-hi un parell de cullerades d’allioli negat, doneu-hi un tomb i afegiu-hi sal. A continuació, ja podeu servir el plat.
Utilitzem galetes o cookies al nostre lloc web per donar-vos l’experiència més rellevant a partir de les vostres preferències i de la repetició de visites. En fer clic a Acceptar, consentiu en l’ús de totes les galetes.
Aquest lloc web utilitza galetes o cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu a través del lloc web. Les galetes que es classifiquen com a necessàries s’emmagatzemen en el vostre navegador perquè són essencials per al funcionament bàsic del lloc web. També utilitzem galetes de tercers (o galetes no necessàries) que ens ajuden a analitzar i entendre com utilitzeu aquest lloc web. Aquestes galetes són emmagatzemades al vostre navegador només si hi doneu el consentiment. També teniu l’opció de donar-vos-en de baixa, però desactivar algunes d’aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
S’anomenen galetes no necessàries les galetes que no són especialment essencials perquè el lloc web funcioni i que s’utilitzen específicament per recopilar dades personals de l’usuari a través d’analítiques, anuncis i altres continguts incrustats. És obligatori obtenir el consentiment de l’usuari abans d’executar aquestes galetes al lloc web.
Les galetes necessàries són galetes absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou galetes que garanteixen funcionalitats bàsiques i característiques de seguretat del lloc web i no emmagatzemen cap informació personal.