1 kg de bolets frescos (cama-secs, múrgoles, moixernons)
200 gr de nata líquida amb el 16 % de matèria grassa
200 ml de llet de vaca sencera
4 ous
200 g de formatge d’ovella Set, de Mas Marcè
PER LA PASTA BRISA
250 g de farina fluixa de blat
150 g de mantega
1 ou
Sal
1 kg de cigrons crus
PREPARACIÓ
Per fer la pasta brisa, tamiseu la farina i estoveu la mantega fins que adquireixi el punt de pomada. Feu un volcà amb la farina i poseu la mantega, l’ou i un polsim de sal al mig, i aneu-ho barrejant. Feu-ne una bola, emboliqueu-la amb paper de plàstic transparent i deixeu-la a la nevera una hora.
Peleu les cebes i talleu-les a tires fines. Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i ofegueu-hi la ceba.
Quan estigui ben confitada, afegiu-hi els bolets nets i tallats, i deixeu-ho coure 5 minuts. Poseu-ho a punt de sal. Reserveu-ho.
Estireu la massa en el motlle de quiche, poseu-hi un paper de cuina al damunt i aboqueu-hi un bon grapat de cigrons crus. Poseu-la a coure 10 minuts a 160 ºC. Els cigrons evitaran que la massa creixi. Passats aquests 10 minuts, retireu-la del forn i traieu el paper amb els cigrons.
Bateu els ous amb la nata, la llet i un pols de sal.
Ompliu el motlle amb els bolets i la ceba; poseu-hi el formatge, tallat a daus, i acabeulo d’omplir amb la barreja d’ous, nata i llet. Poseu-ho a coure al forn a 160 ºC uns 30 minuts aproximadament. Serviu-ho tebi.
Utilitzem galetes o cookies al nostre lloc web per donar-vos l’experiència més rellevant a partir de les vostres preferències i de la repetició de visites. En fer clic a Acceptar, consentiu en l’ús de totes les galetes.
Aquest lloc web utilitza galetes o cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu a través del lloc web. Les galetes que es classifiquen com a necessàries s’emmagatzemen en el vostre navegador perquè són essencials per al funcionament bàsic del lloc web. També utilitzem galetes de tercers (o galetes no necessàries) que ens ajuden a analitzar i entendre com utilitzeu aquest lloc web. Aquestes galetes són emmagatzemades al vostre navegador només si hi doneu el consentiment. També teniu l’opció de donar-vos-en de baixa, però desactivar algunes d’aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
S’anomenen galetes no necessàries les galetes que no són especialment essencials perquè el lloc web funcioni i que s’utilitzen específicament per recopilar dades personals de l’usuari a través d’analítiques, anuncis i altres continguts incrustats. És obligatori obtenir el consentiment de l’usuari abans d’executar aquestes galetes al lloc web.
Les galetes necessàries són galetes absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou galetes que garanteixen funcionalitats bàsiques i característiques de seguretat del lloc web i no emmagatzemen cap informació personal.